zaterdag 12 december 2015

Dag 9 Detox - Helende technieken voor lichaam en geest


Dag 9
nog 20 dagen te gaan

Mmmm, kon vannacht niet in slaap komen. Het heeft toch wel impact als je je blog deelt op FB. Zoveel liefde, maar ook zoveel informatie van andere bronnen. Lyme blijkt echt chronische ziekte te zijn, waarbij klachten kunnen verdwijnen maar ook weer op kunnen spelen bij stress. Je leefstijl moet dus helemaal aangepast worden. Haha dat was ook mijn diepe wens en nu wordt het voor mij geregeld. Het universum is zo wijs. Voor Lyme moet je genoeg slapen, heel gezond eten en stress vermijden omdat je immuunsysteem zoveel mogelijk ondersteund moet worden. Het is ook de manier waarop je helder leeft en mooi in verbinding met de spirituele wereld kan staan.

Omdat ik laat op ben gestaan ook laat onze smoothie gemaakt. Bij de lunch 2e deel opgedronken. En pas rond 14.30u mango en avocado gegeten. Ik denk dat ik mijn basis niet goed genoeg gelegd heb, want ik heb nog steeds trek. Het is dus echt belangrijk hoe je je dag start.

Voelt een beetje alsof ik een nieuwe baan heb ;). Bloggen en me verdiepen in Lyme en de kennis via Medicinal Medium.

Recept komkommer-courgette soep:
Per persoon ½ komkommer en ¼ courgette door de slowjuicer. Wij doen er ook nog een stronkje witlof doorheen omdat we dit nog over hebben. Daarna een theelepeltje limoensap erdoorheen. Snijdt een ½ venkelknol, een wortel en een (zoete) rode paprika in julienne reepjes. Garneer de soep daarmee samen met een lente-ui en verse kruiden die je lekker vindt. Smaakt heel goed.

’s Avonds heb ik wel trek. Dus nog een paar vijgen, frambozen en een dadel.


Eten is natuurlijk niet het enige wat van belang is voor je gezondheid. Ook helende meditaties en technieken dragen daar aan bij. Ik houd altijd van nieuwe inspiratie. In het boek van Medical Medium krijgt Anthony William weer een paar beauties door van de spirit world. Ik merk dat deze weer enorm frequentie verhogend zijn.

Mooi ook dat de ongeziene wereld benadrukt “dat elke activiteit die je doet, waardoor je ontspant, je eigenwaarde versterkt en je jezelf oplaadt, een meditatieve kwaliteit heeft. Bijvoorbeeld fietsen; zwemmen in ‘levend’ water, zoals de zee of een meer; dansen; trampoline springen; naar muziek luisteren; lezen; bidden; extra rust houden; voor een huisdier zorgen; iets nieuws leren met mensen die je nog niet kent; je tijd doorbrengen met dierbaren; een massage en een bad nemen met essentiële oliën en Epsom zout.
Dit is maar een kleine selectie, het gaat natuurlijk om alles waar jij vrede door voelt, waar je goed door voelt en hoopvol ten aanzien van de wereld. Als je je tijdens deze activiteiten bewust bent van het meditatieve in dit alles, versterk je de heling van je lichaam en ziel.

De volgende meditatieve oefening is één van de oefeningen die de spirit world doorgegeven heeft, die uitzonderlijk helend zijn. Deze oefeningen lijken op het eerste gezicht simpel, maar er zit een enorme diepte in. Ze kunnen je ziekte laten keren; het contact met je ziel versterken en je reinigen van negatieve energie.

Golven op het strand
Het is mogelijk om een hele goede meditatieve staat van heling te bereiken door de golven op het strand te bekijken. Als je weet hoe je contact met ze maakt. Anthony heeft ontelbare cliënten gezien die zichzelf vrij hebben weten te maken van posttraumatische stress stoornis, pijn en lijden door deze techniek.

Terwijl je op het strand zit, staat of wandelt, zie elke golf voor je als een golf van ziel-reinigende energie. Als een golf naar je toekomt, stel je voor dat het elke wond laat baden en beschadigende emoties of gedachtes er van af schrobt. Als je de golf zich terug ziet trekken, zie dat het al die onzuiverheden meeneemt. Bij elke nieuwe golf, laat je je reinigen van giftige herinneringen, letsels uit het verleden, en donkere plekken verbonden aan je ziel. Zie hoe ze allemaal wegspoelen naar de zee. Als je je gereinigd voelt, laat dan elke nieuwe golf je kracht brengen en voel hoe je geest en ziel hernieuwd worden.

Om deze oefening te versterken, roep de Engel van de Zee aan. Zij zal je helpen om je in de beste mind state te brengen om deze meditatie het meest effect te laten hebben.

Zwemmen is ook heel goed. Elke bron van natuurlijk water – of het nu een meer, rivier, stroompje of oceaan is – is levend. Elke bron ademt en heeft een wil en een geest. Als je in dit levende water stapt, stel je dan voor welke dingen je werkelijkheid wenst te zien worden in je leven.

 Het schema:

Dag
Eten
Frequentie
Opmerkingen
Morgen
2 bekers met gekookt water en citroensap met rietje



Glaasje smoothie banaan, aardbei, appel, 1 sinaasappel



Smoothie van banaan, sap van 2 sinaasappels, 2 dadels, 1 appel, hand boerenkool, paar frambozen, kleine stengel bleekselderij



½ Smoothie idem


Middag
Mango, avocado

Zin in lekker romige smaak. Beiden waren precies heerlijk rijp, klein feestje ;)

Dadel, 4 gedroogde abrikozen


Avond
Courgette-komkommer-witlof soep met venkel, zoete paprika, lenteui, bieslook, koriander, kiemen van prei

Gebaseerd op recept uit Raw Food blz 38

3 gedroogde vijgen, frambozen


Aantal
Helend
9: blauwe bessen, selderij, kiemen, koriander, frambozen, abrikoos, boerenkool, komkommer, venkel





Geen opmerkingen:

Een reactie posten